Ex_posure

Exhibitions / News

…καπου αλλου…

…κάπου αλλού…: Ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στο φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μελιτζάzz 2019 o Πύργος Τσικαλιώτη, χτισμένος στο Λεωνίδιο το 1808, φιλοξενεί την ομαδική έκθεση έργων σύγχρονων καλλιτεχνών με τίτλο …κάπου αλλού… σε επιμέλεια του Δρ. Στρατή Πανταζή, με έργα τα οποία δημιουργήθηκαν για τον συγκεκριμένο χώρο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:00.

Ο τίτλος του φετινού φεστιβάλ είναι MELITZAZZ 2019 BITTERSWEET και το θέμα του επικεντρώνεται στο γλυκόπικρο συναίσθημα που αφήνει ο αποχαιρετισμός και ο αποχωρισμός και που συντηρεί η ελπίδα της επιστροφής και της αντάμωσης. Στην ιστορία του Λεωνιδίου άνθρωποι έχουν βιώσει τον αποχωρισμό αφήνοντας πίσω τη ζωή τους, τον τόπο τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα να τους νοσταλγούν. Μετανάστευση, εμπόριο, πόλεμος, παντρειά, θάνατος αλλά και επιστροφή, αντάμωση, γέννηση είναι λόγοι που πλέκονται γύρω από το γλυκόπικρο συναίσθημα της ζωής. Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία και τον ρόλο του πύργου Τσικαλιώτη αλλά και των υπόλοιπων πυργόσπιτων και αρχοντικών της περιοχής, γίνεται εμφανές ότι η έννοια του αποχωρισμού είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με αυτόν. Μέσω της τρέχουσας έκθεσης …κάπου αλλού… διευρύνονται οι καλλιτεχνικοί προβληματισμοί, γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα.

Οι καλλιτέχνες Μπέττυ Ζέρβα, Ελένη Λύρα, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Δημήτρης Σκουρογιάννης και Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου αντιμετωπίζουν τον πύργο κυρίως ως ένα σημείο μετάβασης ή αναφοράς για να αγγίξουν και να επαναφέρουν στο παρόν μνήμες και κομμάτια των ιστοριών και των γεγονότων που έλαβαν χώρα εκεί και έχουν σχέση με τον αποχωρισμό, το ταξίδι και το πέρασμα στο «κάπου αλλού».

…κάπου αλλού

Επιμέλεια: Δρ. Στρατής Πανταζής

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μπέττυ Ζέρβα, Ελένη Λύρα, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου

Τόπος: Πύργος Τσικαλιώτη, Λεωνίδιο

Ώρες και ημέρες λειτουργίας: α) Μελιτζάzz 4-7 Ιουλίου: 19.30-21:30, β) Καλοκαίρι 12 Ιουλίου – 1 Σεπτεμβρίου: Παρασκευή-Σάββατο 19.30-21:00 και Κυριακή 11.00-13.00. Κατόπιν συνεννόησης για άλλες ημέρες και ώρες: 27573.60202 Δήμος Ν. Κυνουρίας.

Πλαίσιο: Μελιτζάzz, 3-7 Ιουλίου 2019, Λεωνίδιο Αρκαδίας, www.melitzazz.gr Facebook @melitzazz

Διοργάνωση: Δήμος Νότιας Κυνουρίας, Αναπτυξιακή Πάρνωνα.

Παράλληλη εκδήλωση: Το βράδυ των εγκαινίων της έκθεσης (05/07/2019, 21:30) θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Πύργου Τσικαλιώτη μικρή συναυλία των Hairetis – Harper (Γιάγκος Χαιρέτης/ λαούτο, Μαρία Χριστίνα Harper/ ηλεκτρική άρπα με loop).

E. Mihailidou, Flow
« από 5 »