Ex_posure

Date archives Ιούνιος 2014

Interviews

Ex_pose: Rania Bellou, Forty Floating Moons

Ex_pose: Ράνια Μπέλλου, Interview

Galleries
Aperture: 4.5
Camera: Canon EOS 7D
Iso: 500
« από 5 »

Η τρίτη ατομική έκθεση της Ράνιας Μπέλλου με τίτλο ‘Forty Floating Moons’ εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί Kalfayan, στην Αθήνα.

Η Ράνια Μπέλλου ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών που με σταθερά και ουσιαστικά βήματα εξελίσσουν τη δουλειά τους, προβάλλουν το έργο τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κερδίζουν σημαντικές διακρίσεις.

Continue reading …

Interviews

Ex_pose: Louis Benech, Discovering the National Garden of Athens

Ex_pose: LOUIS BENECH – Δίνοντας πνοή στο τοπίο

_MG_2571
Author: © Eric Sander
Aperture: 8
Camera: Canon EOS 5D Mark II
Caption: HOTEL DAR AHLAM-SKOURA-MAROC
MAI 2009- Jardins réalisés par le paysagiste Louis Benech
PHOTO : ERIC SANDER (ericsander.com)
Iso: 400
Copyright: © Eric Sander
Orientation: 1
« από 4 »

Είναι ένας ταξιδευτής του κόσμου που (ξανα)δίνει πνοή στο φυσικό τοπίο. Έχει πάνω από 300 projects κήπων και πάρκων στο ενεργητικό του, τόσο ιδιωτικών όσο και δημόσιων, σε όλο τον κόσμο, από την Κορέα μέχρι τον Παναμά, το Περού, τον Καναδά τις Η.Π.Α., την Πορτογαλία, την Ελλάδα και το Μαρόκο.                                                                                                                                           Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας τοπίου Louis Benech έχει υλοποιήσει σε συνεργασία με το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Doxiadis+ τη μελέτη της κηποτεχνικής διαμόρφωσης οκτώ σημείων του Εθνικού Κήπου – ένα από τα δύο σκέλη του προγράμματος «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο», της πρότασης του οργανισμού κοινής ωφέλειας NEON για την ανάπλαση του Κήπου και την αξιοποίησή του ως χώρου παρουσίασης έργων σύγχρονης τέχνης.

Ο Louis Benech μίλησε στην Ελένη Ζυμαράκη Τζώρτζη για τη δουλειά του, τις αρχές και τους άξονες στους οποίους αυτή στηρίζεται καθώς και για τη μελέτη που υλοποίησε για τον Εθνικό Κήπο.

Continue reading …