Ex_posure

Date archives Ιούνιος 2015

Interviews

Ex_pose: Αλεξάνδρα Πετρανάκη, Όχι Τώρα Μαρσέλ, τότε, εκεί, εγώ μια άλλη

Ex_pose: Άντα Πετρανάκη, Συνέντευξη

ΑΣΚΤ, 10 -12 Ιουνίου 2015

To Όχι τώρα Μαρσέλ, τότε, εκεί, εγώ μια άλλη είναι ο τίτλος της πτυχιακής εργασίας της Αλεξάνδρας Πετρανάκη που παρουσιάζεται από 10 έως και 12 Ιουνίου 2015 στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσσανλής της Α.Σ.Κ.Τ. στα πλαίσια της έκθεσης των πτυχιακών εργασιών των τελειόφοιτων της σχολής.

Πρόκειται για μια βίντεο-εγκατάσταση μεγάλων διαστάσεων (17x7x9m) με σαφείς αναφορές στο magnum opus του Μαρσέλ Προυστ, Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο.

Continue reading …

Interviews

Ex_pose: Kalliopi Lemos, At the Center of the World

Ex_pose: Kalliopi Lemos, Interview

003_Nitra_Gallery_Kalliopi_Lemos_2015
« από 6 »

Μία από τις συμμετοχές που ξεχωρίσαμε από την Art Athina 2015 – η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία – είναι της Καλλιόπης Λεμού που παρουσιάστηκε στην Nitra Gallery. Αυτό που είδαμε ήταν ένα κομμάτι της νέας της δουλειάς που εκτίθεται μέχρι και τις 9 Ιουλίου στην γκαλερί της Θεσσαλονίκης και που αποτελείται από μία ταινία μικρού μήκους, μία σιδερένια σφαίρα καθώς και επιτοίχιες εγκαταστάσεις μικτών μέσων και μικρά γλυπτά.

At the center of the world είναι ο τίτλος της ενότητας αυτής στην οποία η εικαστικός τοποθετεί τη γυναίκα κυριολεκτικά και μεταφορικά στο ‘κέντρο του κόσμου’. Θέση η οποία ακούγεται προνομιακή στην ουσία όμως πρόκειται για μία διαρκή προσπάθεια ισορροπίας ανάμεσα σε αντίρροπες εσωτερικές δυνάμεις ασφάλειας/φυγής, ελευθερίας/εγκλωβισμού, αυτοπραγμάτωσης/καταπίεσης.

Continue reading …

Interviews

Ex_pose: Aljoscha, Art Athina 2015 / Interview

Ex_pose: Aljoscha, Συνέντευξη

Η 20η Art Athina είναι γεγονός! Από 4 έως 7 Ιουνίου η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης φιλοξενείται και φέτος στο Κλειστό γήπεδο Παλαιού Φαλήρου.

Με τη συμμετοχή ελληνικών και ξένων αιθουσών τέχνης, πολιτιστικών φορέων όπως μουσείων, ιδρυμάτων, καλλιτεχνικών εκδόσεων και media και με ένα ενδιαφέρον παράλληλο πρόγραμμα με εκθέσεις και ομιλίες, η φετινή Art Athina φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της ως μία σύγχρονη διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Continue reading …