Ex_posure

Date archives Δεκέμβριος 2014

Interviews

Ex_pose: Elias Tsakmakis, Enuma Elish

Ex_pose: Ηλίας Τσακμάκης, Enuma Elish

20000 Leauges Along the Beach
« από 6 »

Με την πρώτη ατομική του έκθεση ο Ηλίας Τσακμάκης αφήνει ένα ιδιαίτερο και έντονο αποτύπωμα στη σύγχρονη εικαστική σκηνή. Ο αινιγματικός τίτλος – Enuma Elish – και το σαγηνευτικό παιχνίδι εναλλαγής και σύνθεσης των ψηφιακών εικόνων (composites), των επιπέδων, των διαστάσεων και των κλιμάκων αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και προκαλούν τον θεατή να ακολουθήσει το νήμα της αφήγησης και να αποκρυπτογραφήσει τα νοήματα που αυτή εμπεριέχει. Ο άνθρωπος, η πόλη, η αμφίρροπη και δυναμική σχέση τους βρίσκονται στο επίκεντρο.

«Τα τοπία, οι ήχοι, η δομημένη ασυναρτησία και οι ρυθμοί της ζωής στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον αποτέλεσαν πηγές έμπνευσης και στα έργα αποτυπώνεται ο τρόπος με τον οποίο τα παραπάνω αντικατοπτρίζουν την ιδιοσυγκρασία, τις πεποιθήσεις, τις φιλοδοξίες, τα όνειρα αλλά και τις πλάνες των κατοίκων του».

Ο Ηλίας Τσακμάκης μίλησε στην Ελένη Ζυμαράκη Τζώρτζη.

Continue reading …

Interviews

Ex_pose: Postcards from the future_Istanbul 2014-2064

Ex_pose: Postcards from the future_Istanbul 2014-2064

01 domestic connections
« από 6 »

Εντυπωσίασε η δυναμική παρουσία τριών φοιτητριών αρχιτεκτονικής από την Ελλάδα και την Κύπρο στην 14η Μπιενάλε Αρχικτονικής της Βενετίας.

Ο λόγος για τις Ραφαέλλα Σιάγκρη, Κατερίνα Φουτάκη και Λουκία Μαυροείδη, φοιτήτριες αρχιτεκτονικής των πανεπιστημίων της Κύπρου, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας αντίστοιχα, οι οποίες το ακαδημαικό έτος 2013/4 βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου στα πλαίσια ανταλλαγής φοιτητών με το ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus. Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που απηύθυνε στους διεθνείς φοιτητές του πολυτεχνείου ο καθηγητής Paolo Belloni για τη συμμετοxή στην 14η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και συγκεκριμένα στο project που από κοινού ανέλαβε το πολυτεχνείο με το πανεπιστήμιο Bilgi της Κωνσταντινούπολης.

Continue reading …